Det gamle Ægypten antikviteter


Om det Gamle Egypten

 

 

I Egypten kan man finde de tidligste detaljerede optegnelser af krigsførelser registreret tusinder af år siden, men vi finder også kirker og monumenter af verdens sidste globale krig, Anden Verdenskrig. I Egypten kan man finde nogen af de første skrevne ord fra civilisationen, men man kan også finde store tænkere og forfattere gennem den græske tid, i den kristne æra, den arkaiske islamiske tid, og selv den moderne Nobel alfabetisering. I Egypten finder man gamle pyramider og gigantiske søjler som støtter massive templer, men vi kan også finde disse arkitektoniske elementer spredt over hele verden. Her kan man også sammen med de første monumentale bygninger lavet af sten også finde de første asfalterede veje, de første vine og øl og selv de første fredsaftaler mellem organiserede regeringer. Men her finder man også verdens første forskerelægerarkitekter og matematikere

 

Egypten er vores vindue til menneskehedens fortid og til at forstå historie, man kan finde både menneskehedens største herligheder og præstationer, såvel som dens gentagne fejltagelser. Man kan følge med i opbygningen af emperier, for kun at se dem kollapse igen og igen. Man finder også store kendte herskere, men ofte også deres endelige undergang. 

 

Her lærer vi også om religion, dens udvikling, og som verden bliver ældre også dens erstatning med nyere religioner. Selvom den gamle egyptiske religion aldrig rigtig helt er forsvundet. Selv i dag fortsætter mange egyptere med deres vaner, herunder visse aspekter i religionen der blev afholdt i løbet af tusinder af år siden. Faktisk fortsætter visse aspekter af den gamle egyptiske religion med at udføres i hele verden især når det gælder begravelse.

 

Vi håber du vil nyde vores indsats for at bringe egyptisk historie og dens monumenter til den mindste detalje. Her vil man finde næsten alle aspekter af det gamle Egypten fra dens kultur til dets folk, fra monumenter til viden. Tag din tid til at forstå oldtidens egyptiske historie og vi er sikre på du gennem den forståelse vil opnå en bedre forståelse af den moderne verden vi lever i. 

 

 

Hvad nyt ?

Ugens specialartikel: Det gamle Egypten

 

Sidst opdateret: 21. august 2011